Fundația PACT
Fundația PACT
Adresa
strada Hagiului, nr. 6, et.1, Sector 2, București
Numar de telefon
021 410 10 58
Website
www.fundatiapact.ro
E-mail
office@fundatiapact.ro

În octombrie 2014, echipa extinsă a Fundației PACT împlinește 8 ani de experiență de lucru în sprijinul societății civile din zona de sud a României.

Fundația PACT Fundația PACT Fundația PACT Fundația PACT Fundația PACT
Comunități din sudul României

Lucrăm direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile pe care le numim organizaţii comunitare şi pe care le sprijinim sa fie active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor.

Fundația are o  experiență bogată în facilitarea întemeierii și dezvoltarea de organizații comunitare. Utilizează o metodologie complexă de instruire și oferă facilitare comunitară, traininguri, consultanță și mici finanțări sub formă de granturi nerambursabile (seed funding).

Viziunea noastră este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care comunitatea în care locuiesc se confruntă, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin.

Informații cheie despre fundație

Activitatea PACT vizează următoarele direcții strategice:

Dezvoltare comunitară

Sprijinim și încurajăm oamenii cu inițiativă să conlucreze cu actorii de dezvoltare de la nivel local și regional pentru a deprinde noi abilități în elaborarea de proiecte, a învăța cum se strâng și/sau mobilizează resurse din/pentru comunitate și cum se lucrează într-o manieră participativă și transparentă cu membrii comunității, autoritățile și instituțiile publice locale, alte ONG-uri și diverși agenți economici.

Economie socială

Stimularea economiei locale este unul dintre elementele principale din procesul de dezvoltare locală, de aceea suntem interesați să contribuim la dezvoltarea capacității individuale și colective de a răspunde oportunităților de dezvoltare locală prin sprijinirea inițierii de activități antreprenoriale cu scop social, generatoare de venit și de locuri de muncă pentru grupuri vulnerabile.

Influențarea politicilor publice

Ne propunem să lucrăm împreună cu alte organizații de dezvoltare comunitară, fie ele din România sau străinătate, pentru a influența practicile și teoria în dezvoltarea comunitară și a transpune abordarea dezvoltării comunitare ca numitor comun în dezvoltarea locală.

În perioada mai 2014 – octombrie 2015, dezvoltarea rețelei RuralNet este susținută prin proiectul “RuralNet - rețeaua pentru dezvoltare comunitară” implementat de Fundația PACT, Centrul de Asistență Rurală și Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj.

Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro); Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org. Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului.